Novinky 2010

 

 

19.12. hon Rumunská bažantnice

Ari darebačka né a né pochopit, že je hon na pernatou .... dnešní lov si prostě pojala po svém. 

     

Boj se zubatým soupeřem unavil, tak to chtělo chvíli odpočinek. 

             

 

16.12. hon Němčický les

Po týdnu lenošení si holky pořádně mákly ..šlo jim to jedna radost. Babuň sklidila potlesk zahraničních střelců když jim předvedla jak se přeskakují ploty u oplocenky a zpestřením byla tlupa sedmnácti divočáků co pobíhali mezi námi. 

      

         

          

 

5.12. hon Měnínská bažantnice

Čerta ani Mikuláše jsme nepotkali, za to Bery s Almou chytily něco chlupatého, zubatého  a prskajícího. Na výřadě jsme se přeci jen dočkali něčeho rohatého!!! ale čert to teda nebyl!  

boj, boj a zase boj ..... tak kdopak vyhraje??

         

mamko koukej ...  už ji nesu, myšku jednu zubatou !!!

                        

                                                                                                        že by čertík Bertík ?????

                                                 

 

4.12.  hon Němčický les

... mrzne jen praští, venku  ráno - 15 stupňů a ve sněhu se velmi špatně jde, unaveni byli za celý den psi i lidé. Přesto byl den jako vymalovaný, střeleno 2746 kusů a tak času na focení moc nebylo.   

       

   

 

Sníh, sníh, sníh .... a hajnej zapadnutej na Kolbách. Musel se uskutečnit večerní výjezd s teréním vozidlem a odvést náklad. Největší radost z toho co jsme dovezli,  měli bafani .

prťavci, nezlob te! ....tohle je moje !!

       

že vás kousnu! 

 

a ta správná práce hlasiče

         

 

Dnes nám Diana - bohyně lovu přála ... holky škodnou v hromadě dřeva krásně označily, zubama vytahovaly jednotlivé klacky /s mojí vydatnou pomocí/ až škodná vyběhla a Avril ji okamžitě  zadávila. Bery při asistenci utrpěla šrám, ale byla na svůj výkon hrdá a úlovek nechtěla ani odevzdat a nesla ho celou cestu domů .

 já chci taky!!                                                             mamko vydechni , já to už donesu  

       

místo činu                                                         nikomu nedám!!

        

27.11.   napadl na jižní Moravě první poprašek sněhu, což holky uvítaly s radostí a prochajdu po hromadách si fakt všechny tři užily. Jen chlupatý úlovek tentokrát žádný.

          

 

24.11.    ....  přišel milý pozdrav nad kterým nám srdíčko zaplesalo.Přihlásil se k nám bráška naší Daisy z Měnínského lesa - Dyk! Je sice světlejší než Daisy , ale posuďte sami -  ta podoba  !! Moc děkujeme za fotečku a za zprávu!!  

 

  

20.11. hon Rumunská bažantnice

To bylo ráno psího bafáního! To z nadšení, že jdeme na celý den ven. Jak panička vystrčí nos z baráku v gumákách a s batůžkem, tak je holkám vše jasné!  

  Bery krásně nosí křídlované bažanty            Směs podzimu a jara-fialka v listopadu  

                   

 

        Dva odpadlíci                                                       Královští bažanti na výřadě   

             

 

17.11. hon Knížecí les

Využily jsme státního svátku a šly jsme se s holkama pořádně provětrat. Bažanti pěkně létali a holky měly hodně práce ... jen jazyky vyplazovaly jak honily křídláky.  

            

 

13.11. ....

datum podzimní, ale venku bylo na sluníčku přes dvacet stupňů. O to více se chtělo holkám do vody při dohledávce kachen. A nejen tam ... s chutí prolézaly i hromady dřeva a ulovily pořádnou kunu. 

      

  

 

6.11. hon Knížecí les

Teplo jako na jaře, což bylo únavné jak pro psy tak hlavně pro personál v zimním úboru. Den byl ale jako vymalovaný a tak se končilo až za tmy.

Holčičí jednotka                                                               Nádhera břízového lesa

         

Makáme a makáme .....

      

zadaunovaná "Pátá kolona" a chvíle odpočinku

       

    30.10. hon Rumunská bažantnice

Holky dnes pracovaly obě dvě, práce bylo až nad hlavu a tak se mohly podělit a lépe svěřený úsek  zmáknout. A opět mezi námi pobíhalo osm divočáků ...trocha zpestření na bažantím honu !!  

   

Rozdíl mezi ránem a odpolednem ...ráno čisté jak padlý sníh ...odpoledne jako čuňata

         

 Bery makčí v porostu                                                     Holky a naše ohařka Terka Javořice

        

                                                                    

                                               27.10. Arleta z Kolbyho vršku je tento den uchovněna pod RK

       ...   a protože už přestala hárat, tak šla pracovat na hon do Měnínské bažantnice, vystřídat svojí     mamku Babuň. Po třech týdnech, kdy chodila jen na procházky, byla jak kulový blesk a nošení jí šlo jak po másle.   

                             Berča maká s chutí                                                            Obědová přestávka a chvilka odpočinku                                     

      

 

                                                               26.10. hon Rumunská bažantnice

Tentokrát bylo veselo, semtam proběhl kolem nás i divočák!!

                                        "Vocilka"  na svačině                                                      Babuň loví bažuse i ve vodě

          

 

 25.10. hon Měnínská bažantnice

 Pršelo jen se lilo, všichni byli jako skřítci z pohádky, psi mokří a špinaví. Každý den sluníčko holt nehřeje a pracovat se musí za každého počasí. 

       

                  

 

 

A už nám to začalo .. od dnešního dne až do konce ledna budeme chodit na hony v bažantnici a holky budou pracovat a pracovat. Bery ještě dohárává a tak chodí jen Babuň. A že se dnešní den vyvedl, ráno nádherně bílo od mrazu a celý den jasno a na obloze sluníčko!

  

 

Babuň má dnes jedničku s hvězdičkou!!!

A to za nádhernou práci hlasiče při dohledávce postřeleného divokého prasete , kterého dohledala 50 m od nástřelu v kukuřici a vydatně hlásila až do příchodu hajného.

   

 

9.-10.10.2010 Mezinárodní všestranné zkoušky přinášení Zlín

Naše poslední zkoušky v roce 2010 ....... původně byla nahlášená především Berynka, aby si opravila výsledek z všestranných zkoušek pořádaných v létě, jenže bohužel dva dny před konáním zkoušek si postavila hlavu a začala hárat. Ariska musela vytáhnout do boje sama a přesto, že celé léto netrénovala ani nebyla na žádných zkouškách, byla dnes celkem čtvrtá ze 16 pejsků. Chybičku udělala jen na disciplíně marking , kde dostala známku dvě. Holt starý praktikt, proč by měla hledat očima když má vynikající nos!

 

 

 

19.9. Hon na kačeny MS Pikárec

Nedělní den jsme si všechny tři užily u vody, na sluníčku....a hlavně holky mohly dělat to co je doopravdy baví! Babuň se vydováděla s potápějícími se kačenky na hladině a Bery je jistila ze břehu - přeci jen se má od své mamky ještě hodně co učit.

         

18.9. Klubová výstava RK Oslavany

Bery se předvedla jak nejlépe uměla, v posudku  Mrs. P. Butterworth napsala - happy girl - a dostala ocenění výborná !! Tím splnila veškeré podmínky k uchovnění.

Spolu s bráškem Buddym

        

 

12.9. Klubové podzimní zkoušky Těšany

Tentokrát se Bery nepodařil marking - známka 2, všechny ostatní disciplíny za 4, 180 bodů, II.cena, přesto 4.místo ze sedmnácti startujících.  

O to větší byla radost z uspěšně složených zkoušek OVVR našeho psíka a brášky Bery - Andy z Kolbyho vršku,který zkoušky zvládl v I. ceně  a celkově byl se svojí paničkou Kaťulkou, která má 14 let, na 6 místě !!! Moc a moc gratulujeme !!!

            

 

4.-5.9. Jihomoravské CALDOR derby retrieverů Věchnov

Berynka si o víkendu prošla dvoudenní klání, v sobotu PZ a v neděli vodní zkoušky. Při sobotní práci se jí i přes dopolední déšť dařilo, dostala samé čtyřky a po rozstřelu s dalšími třemi pejsky se umístila na 1. místě s titulem CACT. Při nedělních vodních pracích udělala dvě chybičky, takže dvě troječky, celkem se v derby umístila na 5.místě.

     

 

 

 

28.8.    I. ročník Iron retriever 2010

Autorem téhle netradiční soutěž je Martin Luňák a Hanka Němečková a já musím jen říct, že jejich nápad uspořádat tohle klání byl přímo geniální! Něco jiného než jsme zvyklí, něco těžšího než je na běžných zkouškách a to vše omezené časem. Děkuji Martine i Hanko za skvělý nápad, moc se mi to líbilo! Autoři plánují akci pořádat i příští rok , takže se budu moc těšit a vřele všem doporučuji, zkuste co Váš pejsek zvládne a umí! 

Nádhernou práci předvedla labradorka Tiffany Libošovská blata s vůdcem Stipem Rubičem, která v rozstřelu handling voda na čtyřech aportech předvedla excelentní práci a zaslouženě skončila na prvním místě. 

Na druhém místě s titulem IRON GOLDEN RETRIEVER  se umístila Avril od Syenitových skal !!!

Do rozstřelu se dostala i její dcera - Arleta z Kolbyho vršku, která měla nejlepší čas ze všech startujících pejsků na dohledávce 4 kusů na poli 150x150 a to 4 minuty a 14 sekund. Celou soutěží prošla jako starý mazák ... v rozstřelu jí ale porazily zkušenější pejsci  s větší porcí síly a já byla šťastná za nádherné 4. místo  !!!

   

15.8. Brněnská krajská výstava psů

Chvíli obrovská bouře a pak dusno, vedro jak ve skleníku. V obou případech nás zachránila Jolana Krátká se svým stanem když nám poskytla azyl. Ještě jednou děkuji !!

Bery se pěkně předváděla, ve třídě mladých V1 - vítěz třídy.

Více v sekci Arleta výstavy 

                          postoj nanečisto                                         spolu se strýcem - Basty od Syenitových skal                       

       

  

14.8. návštěva Badyho u ségry a mamky

Dneska nás přijel navštívit náš člen rodiny - mimísek s tmavě zelenou mašličkou - "Bady". Samo že mamka ho nepoznala, Berča ho oblízala a já si ho mohla naživo prohlédnout.  

s mamkou a s Berynkou                                            ceníme zuby            

    

     

Bery                                  a                                    Bady

                       

 

 

 

 

24.7.  Klubové speciální zkoušky z vodní práce Litohoř

Moudří lidé v dešti zůstávají doma na gauči u telky, šílenci natáhnou gumáky a pršiplášť a razí do terénu. Patřím k té druhé skupině ..  Berča mne statečně doprovází a dělá mi jen a jen radost!  Dnes se jí dařilo i přes těžký rákos .. výsledek  I. cena, titul CACT   

  

 

17. - 18.7.2010 Mezinárodní všestranné zkoušky přinášení retrieverů

Pohár Prezidenta RK Kostelní Střímelice

Berynka se ve svých patnácti měsících poprvé postavila na start zkoušek nejvyšších - všestranných. Zkoušky dokončila v III. ceně s počtem bodů 344, kde udělala chybu na disciplíně v lese  - "dohledávka dvou kusů srstnaté". Při přinášení prvního kusu v hustém porostu mne neviděla a vydala se po stopě zpět na předcházející stanoviště, takže jsem musela několikrát připískat. Dohledávka za tři kvůli časovému limitu a poslušnost v lese za dvě. Jinak vše zvládla za čtyři, v neděli voda vše za čtyři a na poli vybojovala pohár a ocenění    " Nejlepší práce v poli" ! A písmenko "U" - Všestranný pes za svým jménem.     

Bery získala ještě jednu odměnu  -  protože byla nejmladším účastníkem zkoušek, dostala cenu nejkrásnější - kejhající  a poskakující kouzelnou kačenku pro baby pejska !!!

   

Gennadij Filimonov se svým psem Alanem z Liblických rákosin - ocenění "Nejlepší les a barva". Alík je veden jako hlasič a na barvě předvedl super práci.  A Geno zachránil mé chatrné zdraví tím , že mi přivezl v neděli  - kdy lilo jak z konve,  gumáky a teplé oblečení. Geno, ještě jednou díky za záchranu !!

   

A společně s kamarádkou Hankou Němečkovou a s jejími kluky. Černý labrador Pablo z Muchovy boudy skončil na nádherném druhém místě, CACT, res.CACIT a ocenění za "Nejlepší práci na vodě" . 

 

 

  

Další info a foto v sekci Arleta - zkoušky 

 

Pozdrav ze severní Moravy

Pokaždé když nám přijdou fotky od některého našeho mimíska, máme obrovskou radost. A je to o větší, když jsou to zprávy o úspěchu jak na poli výstavním tak na poli výcvikovém.  Jaňulíku, jen tu bílou kuličku pořádně prožeň a nauč jí slušnému psímu chování !! Držíme palečky ať ti z ní vyroste správný lovecký pes !!  

                  

První červencový víkend

V sobotu a v neděli 3. a 4. července jsme s Bery v tropickém vedru absolvovaly lesní a vodní zkoušky ve Švábenicích. Tyto zkoušky pořádané Klubem chovatelů loveckých slídičů jsou vždy skvěle připraveny nejen co do terénů na jednotlivých disciplínách , ale i co se týče vynikající kuchyně a práce místního personálu. Posíláme do Švábenic ještě jednou touto cestou poděkování za skvěle prožitý víkend !!!!!

    

Bery ve svých nedokončených patnácti měsících zvládla v obrovském vedru oboje zkoušky skvěle, přímo na jedničku, v sobotu na lesních měla pouze jednu trojku, I. cena , titul  CACT.

V neděli na vodních zkouškách měla plný počet bodů, I. cena,  titul CACT.

Více v sekci Arleta - zkoušky.  

Chvíle naší obrovské radosti společně s Hankou Němečkou, která taktéž po oba dva dny získala titul CACT se svým pejskem FCR Diesel Oasis of Peace

      

 

 

14.6. přišla nádherná zpráva o úspěchu našeho mimíska z vrhu  "A" ...

Buddy - Abony z Kolbyho vršku se zúčastnil Krajské výstavy v Lanškrouně a ve třídě mladých z počtu osmi pejsků získal ocenění V 1 a titul vítěz třídy !!! Postoupil do soutěže mladých psů, kde skončil na vynikajícím druhém místě !!!!!!!!!!! Posíláme obrovskou gratulaci !!!!!!!!!!   

   

 

3.-4.6. Povodeň okolo řeky Svratky

Tyto dny stoupla hladina řeky Svratky natolik, že byl proveden odstřel hráze pod Židlochovicemi a voda byla puštěna do lužního lesa, zachránila se tak obec Nosislav, Velké Němčice a Uherčice před záplavou . Les se proměnil v jedno velké jezero .....

zatopená cesta přes les k našemu domu ...                               ...ale holky jsou ve svém živlu .... 

         

        

tak tady si teda barvu  nenakapem ...

            

Někde se dá jen přeplavat .....                                                   jen voda, kopřivy a komáři .... 

          

To je sranda mamko , co ??                                            Tady někde vede cesta .... ??

                                  

  

29.5. Klubové lesní zkoušky Křtiny 

Berča si vedla dobře, jen jedna trojka a to na barvě, jinak vše za čtyři, I. cena, celkem 227 bodů, druhé místo, titul res.CACT. Více info v sekci Arleta - zkoušky.    

   

Za foto moc děkuji M. Šírové

 

 

Máme tu pozdrav od našeho největšího medvídka, fenečky s fialovou mašličkou - Asanty

 

 

15.5. Klubové podzimní zkoušky Hulín

První lovecké zkoušky naší Berynky dopadly na výbornou, vše za 4, 188 bodů, I. cena

CACT a vítěz zkoušek

 

    

                12.5. Po měsíci čekání jsme obdrželi od MVDr.Deckera                   

 výsledky rentgenů   naší Berynky - Arlety z Kolbyho vršku a máme obrovskou radost 

 DKK 1/0 a DLK 0/0

 

    9.5. posíláme obrovské poděkování za zaslání nádherných profesionálních  fotek Buddyho se svými členy rodiny !!!   "Buddy, jsi fešák zahrnutý láskou !!! "

 

                                  17.4.  Jarní svod loveckých psů OMS Břeclav - Velké Němčice

             Arleta z Kolbyho vršku                                        Andy z Kolbyho vršku  

                                                        

  Typ:                       typický                                                                                   typický

  Zbarvení:             jednobarevný                                                                       jednobarevný

  Síla kostry:          střední                                                                                   silná

  Chrup:                 úplný                                                                                      úplný

  Skus:                    nůžkový                                                                                  nůžkový

  Kvalita strsti:     standartní                                                                              standartní

  Povaha:               klidná                                                                                      klidná

  Výška:                  56 cm                                                                                       60 cm

  Barva oka:           tmavá                                                                                      tmavá

  Ucho a čenich:   normální                                                                                                                                     normální    

 

  7. 4.      Tento den slaví náš odchov "A"          

 své první opravdové narozeniny! Naše milá štěňátka, ať Vám slouží zdraví, ať jste veselí, hraví, umazlení  a ať svým pánečkům jen radost přinášíte!

 Velkou pusinu posílá mamča Avril, sestřička Belinka a jednu blízanou Berča

                                                                                                                                                                                                      

  Veselé Velikonoce a bohatou pomlázku přejeme všem svým přátelům a psím kamarádům!  

"Jsem našla  něco kulatého ...... ale vajíčko to není !"

 

28.3. Světová výstava vývoje myslivectví a lovectví Brno

Na pozvání prezidentky RK jsme se s holkama zúčastnily téhle nádherně připravené výstavy a prezentovaly tak plemeno golden retriever.

 

        A nakonec foto s našimi kamarády  trubači z Vysoké školy zemědělské a lesnické v Brně

 

 

27.3. se za námi přišel podívat a pocvičit pejsek s modrou mašličkou - Andy se svojí rodinou.

Brácha, nefuň tááák ....... Andy a Berča

           

                   

 

16.3.   ..... tak to jsem já .....Anabet /Bety/ z Kolbyho vršku se svojí paničkou a celou mojí rodinou .. 

     Dole foto z výletu  -  já, panička, páneček a má tetička Ariska od Syenitových skal  

 

15.3. přišla zpráva od naší princezny se žlutou mašlí - Anabellky ...děkuji moc paničce za přiložené fotky a jsem ráda, že touto cestou mohu naše štěňátka vidět!!!

             

 

13.3. přišly snímky našeho mimíska se světle zelenou mašličkou - Adora. On už to mimísek teda moc  není, vyrostl z něj pořádný psí kluk co provádí  samou lumpárnu !  Děkuji moc paní majitelce za zaslání a mám radost, že se z toho malého ukňouraného klubíčka stal tak silný pes.

         

         

 

Zatímco panička od Gullivera a Caspera lyžovala v Alpách, kluci si užívali super dovču na hájence. A že to byl  šrumec! Přítomnost dvou fešáků zapříčinila i první hárání naší Berčy. No,... není se čemu divit!

Párek dvou běloušů - Gulliver a Beryna .....a že nám to spolu sluší???

A naopak ....dva krásní zlaťáčci Casper a Daisy

Kdo chytne aportíček jako první ????

   

Bery v postoji ve věku deseti měsíců

  

Dne 7.2.  vrh "A" slaví své mininarozky - 10 měsíců !!  Mamča Avril zdraví všechny své dorostence a přeje jim ať si tu svoji pubertu co nejlépe užijí!!

Sestřička Berča se pod vedením mamči Babuni učila práci na hromadách.

Babuň nasává a kontroluje                                 Berča hlásí - něco tam je!  

     

Mamča Babuň zuří ...                                       Taktika obchvatu ... jedna ze severu, druhá z jihu ...

            

.. a máme ho ! 

        

 

 

 Co nového?? ....nic neděláme, odpočíváme a válíme se na studni ......

 

 

29.1. Měnínská a Rumunská bažantnice .. poslední hon, poslední výřad, poslední Babunino číhání na zvěř a pro paničku poslední leč v lovecké sezoně 2009/2010.  

 

 

 

27.1. Uherčický les .. malá Berča byla pracovat na celý den a na rozdíl od paničky jí ani nevadilo, že je venku - 22 stupňů Celsia. 

Spolu s naší babičkou Daisy z Měnínského lesa

Berča s mamkou Avril a špinavým čumákem od barvy

A Bery při práci ....

       

 

26.1. hon Knížecí les  .. křídlované bažanty má Babuň nejraději, ty dálky si přímo vychutnává. 

Fotomodelka na sluníčku

 

18.1. hon Rumunská bažantnice ...a sněží a sněží .. mokro po celém těle,.. ale nádhera!

 Babuň si chytla v rákosí větší myšičku .. nutrii.

 Takhle číhá  ............                         Takhle nosí ..................

       

 

15.1. hon Němčický les ... malá Berča už byla lovit celý den ...a že jí to šlo, má od své mamky jedničku s hvězdičkou!

 

 

11.1.2010  ..... celá "Pátá kolona" na honě Němčický les

  

Hon 9.1. Rumunská bažantnice - sníh, led, trvalý nepříjemný déšť, špatná schůdnout jak pro honce, tak pro psy, kteří se bořili přes zatvrdlý povrch a zraňovali si tlapky o led.  

                                       

 

 7.1.2010  posíláme pozdravení k dosažení devíti měsícům života všem našim odrostlým mimískům od sestřičky Berči a mamči Avril.

Bery oslavila těch devět měsíců od svého narození prací na honě.

Hon 4.1.  Uherčický les  - už aji malá Berča se snaží a chodí pomáhat své mamce ...

 

A ještě dvě naše pomocnice - Radka s Dájou a svými černými namrzlými labradory ..

 

Tak tohle je Buddy, který se svým páníčkem rozbaluje dárečky od Ježíška.  "To jsem zvědavý co tam bude!!! " 

 

 

 .