Novinky 2012

30.12.2012 prochajda v lednickém areálu

Po proležených dnech u telky  ...teda já, né Týna ...jsme se vydaly na prochajdu s třema velkýma chlupatýma bafanama ..a že jsme si vybraly skvělou společnost! Nikdo si nás netroufl  a Týnka byla jako andílek mezi čertama !! 

           

         

 

 

 

 

18.12.2012 hon Uherčický a Němčický les

S Týnkou jsme si celé dopoledne hlídaly řeku, kam střelení ptáci napadali /Týna ze sebe aspoň smyla to blato! / a odpo jsme si řádně mákly na suchu.   

         

          

                     

 

16.12.2012 hon Rumunská bažantnice

Ráno mlha, pak vydatný déšť, v poledne chvilka se slunečními paprky ... a večer zase mlha. Tentokrát na práci Týnka nezůstala sama, dojeli nám pomoct Hanka s Jackii a Peťa s Lukáskem. A já jim byla tuze vděčná, protože byla chvilka, kdy před nás napadalo velké množství kusů ... a to by Týnka s jednou tlamou a čtyřma nohama sama nezvládla.

PS: to není chyba fotografického přístoje, to je jen tak šílená mlha

 

                 

 

13.12.2012 hon Knížecí les

Jediná schopná práce je Týna, ostatek buď hárá nebo marodí s průjmem.Dnes nastoupila i stařenka Daisy.

        

úúúúúž letííííí !!!

 

Týnka si nosí na svojí hromádku ... 

        

 

  10.12.2012  přišla super zpráva od MVDr. Snášila s výsledky rentgenů   

Beáta z Kolbyho vršku /Týna/  DKK 1/1 DLK 0/0

 

7.12.2012 hon Uherčický a Němčický les

Lovit vyrazila jen Týna, ostatní slečny mají své dny a tak v klidu odpočívají. My dnes měly super pomocnici, přímo psa zabijáka ! PS:  ať nekoukaj slabší povahy !!

 

Týna si dnešní slunečný den užívala

         

           

           

             

26.11.2012 má naše malá velká Týnuška jeden rok  Jakoby to bylo včera, kdy Ari zalezla do skříně a odmítla vylést. A protože sono neukázalo, že by Ari byla těhotná, strach mi nedal a jela jsem k veterináři. Ari byla ten den ještě na honě a já měla obavu, jestli se jí třeba nepřetočil žaludek. Jaké bylo naše překvapení, když se na sonu objevilo jedno štěňátko a než jsem dojela domů, malá princeznička se narodila v kufru auta. Odtud asi pramení její obrovská láska k jízdě autem. Jak ten čas letí, dnes má jeden rok a je to velká slečna, která si právě prožila své první hárání. Vyrostla z ní chuťová a temperamentní fenka, pro kterou jakýkoliv aportík není problém. 

   

 

26.11.2012 hon Rumunská bažantnice

Opět vyrazila jen Ariska, střelců bylo hodně a tak jsme se dnes nezastavily. Na výřadě leželo 1851 kusů a fotku jsem stihla udělat jen jednu .... tentokrát nebyl čas.

 

25.11.2012  hon Knížecí a Němčický les

Dneska v tom Ari nezůstala sama, na pomoc přijeli Péťa s Lukáskem a Hanka s Jackii

  

 

Divoké kachny na tahu  ..

Pracovat  na řeku vyrazila jen mamka Babuň, ostatní chlupatice hárají. Ukázala, že je to fakt profík, nevadil ji proud , který ji strhával, nevadily jí napadané stromy na krajích řeky a ani vysoké neschůdné břehy.      

        

za chvíli nezůstane díky bobrům na břehách řeky ani jeden strom

                

Babuň a její výřad

  

20.11. hon u nás doma ...

Teda určo nebyl v obýváku , ale v lesním úseku Uherčice-Němčice a holky tu jsou doopravdy doma. Hlídaly jsme si celé dopoledne řeku a bažantíky, kteří do ní padali. V pěti střelcích na výřadu leželo přes dvanáctset kusů zvěře.

Mamča Babuň s Beruškou 

          

Tyhle ptáčky holky nelovíme !!   

 

                     

                    

       

 

15.11. hon Němčický les

Tož to jsme si teda mákli, všichni, personál i psi. Hon končil až za úplné tmy a já měla tu obrovskou výhodu, že je Bery tak sněhobílá, takže bylo krásně vidět kde je. Na výřadu za svitu ohňů leželo 1764 kusů. Tentokrát byla K.O. nejen Bery, ale i její vůdkyně.

        

  

Tož jsme s holkama vyrazily na tah ....teda panička by raději táhla po vinných sklípcích, ale holky chlupatý mne zatáhly k řece. Mamča Aris převedla Týně jak to s kačkami na řece chodí a zahraniční hosté byli z její práce okouzleni. Nu Týno doufám, že budeš jednou stejně pracovitá!

            

4.11.hon Knížecí les

Opět stejný les a opět jen Bery, Týnka si prožívá své první hárání a tak si Beruška pořádně mákla,čtyři nohy a jedna tlama fakt nestačila ! O těch okřídlených opeřencích se jí dnes bude asi i zdát.   

          

           

31.10.2012 opět hon v Knížecím lese

.. jen tentokrát šla do práce Berynka. Týnka v předvečer honu dostala včeličku pod kůži proti kašli , tak měla nařízený klid na lůžku. I když teda moc klidně zrovna po ránu nevypadala, zuřila jako tajfun, že zůstává doma. My si s Beruškou užily krásný slunečný den ... 

            

a omrknout nás přišel i kamarád Feloš, který je po těžké nemoci

  

28.1o.2012 hon Knížecí les

Tož u nás napadl sníh , téda né že by ho bylo moc, ale do rána bylo kapánek bílo. Jen se to moc neslučovalo s rozkvetlými kytičkami a i zasněžené kiwi vypadá tak nějak divně. Do rachoty vyrazila opět Týna, je nejmladší a má se toho hodně co učit. Dnes narazila v rákosu na čuníka, tak hrčela jak starej trakař      

       

        

24.10.2012 Rumunská bažantnice

Týna byla celý víkend beze mne a Berušky ... a tak jsem jí to dnes musela vynahradit formou honu. Její radost byla po ránu obrovská, nosila nádherně a přichází honu na chuť. A  křídlované ...ty přímo zbožňuje !!

          

Týna si nosí na svoji hromádku ....

           

 

20.-21.10.2012 Rožmberský pohár Třeboň

Poslední vrcholové zkoušky v tomto roce se nám s Berčou povedly. Tentokrát stálo zkouškové štěstíčko při nás a Rožmberák jsme vyhrály. Bery sice udělala malou chybičku na nenáviděném markingu kde dostala za 3 body, ale za to v lese ukázala co umí. Na barvě byla vedena jako hlasič a práci udělala vskutku nádhernou za což dostala ocenění Nejlepší les.

I. cena 372 bodů, vítěz zkoušek, CACIT, CACT, Nejlepší les - hlasič

      

         

 

 

17.10.2012 hon Měnínská bažantnice

Úžžž nám to začalo...uteklo to jako voda a my dnes nastoupili k nové lovecké sezoně 2012/2013. Až do konce ledna budou holky makat jen se z nich kouřit bude ...dnes vyrazila nejmladší Týna. Měla to kapánek za trest neboť se jí přes noc podařilo rozkousat dětskou madračku na malinkaté kousíčky. To děvče chlupatý neví co roupama dělat a tak si dnes vydatně mákla, na výřadu leželo 1954 kusů. 

        

          

mamko, já už nemůžu  ...já už fakt budu hodná !!!  

          

6.-7.10.2012 Mezinárodní soutěž retrievrů Rokycany

Beruška si postavila hlavu a prostě letos hárat nebude, a tak jsme v pátek  nastoupily na start MSR v Rokycanech. V sobotu za sluníčka jsme obešly disciplíny na vodě a na malém lese, a to nám šlo, vše za 4 body. Za to v neděli lilo jako z konve a bylo i černo v mé dušičce. Bery opět pokazila marking - za dva body a spadly jsme tak do druhé ceny. To mé chlupaté letadlo vystartovalo z kopce dolů ... a přeběhlo. Asi dám  i na modlení, aby tuhle nesmyslnou disciplínu někdo vyškrtl  ze zkušebního řádu pro lovecké psy ! 

           

 

děkuji Filipu Orsavovi za ten krásný portrét !!!

           

 

30.9. 2012 Klubové podzimní zkoušky Neslovice

Týnka ve věku deseti měsíců a dvou dnů nastoupila na své první opravdové lovecké zkoušky a v poli dvaceti pejsků se vůbec neztratila. Všechny disciplíny měla za 4 body a vše hravě a s chutí zvládala. Protože není chovná, utekl nám roztřel jen o malý kousíček a zbyl na nás  jen titul res. CACT. Nevadí, tak snad příště ... My si užily krásný slunečný den po boku mých  kamarádů  Jendy a Zdenky Šmikmátorových,  neboť tenhle zarytý ohařák vedl labradora a taktéž skončil v I. ceně s plným počtem bodů.

I.cena  188 bodů res. CACT

 

Týnka se Zdenkou  ......                                                                                       a my čtyři závodníci .........

                                    

23.9. hon na kachny MS Moravec

Pozvání na kachny se rozhodně neodmítá a tak jsme s holkama upalovaly směr Vysočina. Do kufru tentokrát naskočila mamka Babuň a její dcérenka Týna, která se od ní měla hodně co učit. Týnka z toho byla kapánek vyvalená, klid na stanovišti zvládla na jedničku ...ale to,že se kachny hýbaly, mlátily jí po čumáku křídlama a všemožně se jí snažily utéct a vyklouznout ...to prostě pro ni byla velká novinka!

        

          

tyhle Týnko už nech !   

 

 

15.-16.9.2012 MVZPR Zlín

 Bery stávkuje s háráním, tak jsme se v sobotu ráno sbalily a uháněly směr Zlín na všestranné zkoušky. Už v sobotu ale Bery pokazila disciplínu barva, kde byla nahlášena jako hlasič. Na lože došla naprosto přesně, jen od lože vystřelila jako šíp a letěla a letěla ...až kus přeletěla. Po návratu ke mne byla uvázána zpět na řemen a odešla zbytek barvy jako vodič, takže za 3 body. A druhý den klasika -  nenáviděný a nesmyslný marking! Poslední disciplína ..zase to mé třeštidlo letělo a kus přeletělo. Já fakt nevím kde se to v ní bere ... přísahám, že jí Redbul nedávám !    

II. cena 351 bodů

          

        

                    

         

 

Rochňanda dvou potápek ...

jinak se to ani nazvat nedá. Dostat ty dvě čaramůry z vody bylo přímo nadlidské úsilí !

..létající Týna

   

 

 

           

..Týna čumákuje pod vodou...

                   

.... dělám vlny jako parník ..                                                                                                ....to je ale slast !!!   

                 

                    

26.8. Klubové zkoušky vloh Tuřany

Týnka v den svých malých narozenin a to 9 měsíců vyrazila se svojí mamkou Avril na klubové zkoušky vloh.  Holkám to šlo pěkně od tlapek a  obě dvě měly všechny dicsiplíny za 4 body. Mamča Babuň na zkoušky jít neměla a stopu pána dělala poprvé ve svém životě, přesto ostudu neudělala a nakonec své dcérence vyfoukla prvenství neboť je chovná, takže na Týnku zbylo jen druhé místečko.  

       

 

 

12.8. se stal u nás na dvoře malý zázrak ....podařilo se nafotit Týnu ve věku 8 měsíců  ve výstavním postoji!!! Moc děkuji Hance za její trpělivost a umění srovnat téhle poletuše všechny čtyři nohy tak jak mají být. A díky Peťovi za foto!

    

            

 A ještě Týna při slídění .... 

     

       

 

Špinavá Týna se  zvěří ..... udržet tohodle psa chvíli v čisté podobě prostě nelze.  I ten bílý králík proti ní svojí bělobou vyniká !!  

        

        

 

Tenhle víkend patřil jen Týnce ..udělaly jsme si výlet k Hance a Peťovi a vyrazily s nima pocvičit na krásné louce i rákosí. Jen chvilkama jsem přemýšlela, který pes je vlastně můj ...Týna si je s Jackii hodně podobná

zleva Týna a Jackie                  ...........                                       Jackie a Týna

     

a s malou velkou Amandou

       

 

14.-15.7. MVZPR Kostelní Střímelice

Tož jsme s Berčou vyrazily opět na zkoušky , tentokrát na ty nejvyšší, na všestranné. Panička se pochlapila a nahlásila Bery na barvě jako hlasiče. Štěstí při nás stálo i nestálo , vylosovala jsem si startovní číslo 2 a losy 1-5 šli v sobotu ráno právě na barvu. Jen jsem si vytáhla barvu č. 1, což byla barva nejtěžší na terén a já musela cestou lézt i po čtyřech, abych mohla Bery následovat. Kalhoty i holé ruce dostaly co proto. Kalhoty samá barva a ruce dopíchané od jehličí. Ale ta radost, když Bery označila lože a chvilinku po vypuštění začala hlásit a hlásila bez přestávek než jsme došli s rozhodčími ke kusu. Bery sklidila obrovskou chválu rozhodčích a potlesk personálu co byl na konci barvy a který se šel na její práci podívat. Les došla v samých čtyřkách a všestranné zkoušky dokončila i s oceněním "Nejlepší les" . Od rozhodčích co vodí a posuzují ohaře dostala i krásnou medaili s vyrytým ohařem u kusu jak hlásí. Moc mne to potěšilo .... a radost z její práce mi zůstala i když v neděli pokazila poslední disciplínu -handling na vodě.Ona to byla víceméně moje chyba, poslala jsem ji napřed na kachnu co se na hladině skoro nehýbala a nevšimla jsem si , že ta druhá nám uplavala hodně daleko. Nemohla jsem Bery ukormidlovat a čas byl neúprosný,takže známka 2 a propad do druhé ceny. Jinak šla Bery v samých čtyřkách. 

Tentokrát tedy II. cena, 362 bodů  "Nejlepší les" 

                     

 

       

      

      

 

6.7. Lesní zkoušky Hvozdná RK

Na rovinu přiznávám, že tohle byly pro mne nějtěžší zkoušky ...přeci jen už nejsem nejmladší a 37 stupňů na teploměru mne málem zabilo. Já se fakt vařila zaživa. Na druhé straně vodítka to bylo lepší, ani ta vysoká teplota Bery nijak nerozhodila, veškeré disciplíny měla za 4,  a na barvě sklidila velké ovace za bezchybnou práci, kdy po nasazení zalehla do řemenu a ani jednou byť 10 cm neuhnula. Na konci štěkala a štěkala až jí rozhodčí do tabulek napsali poznámku "hlásí u kusu". Vůdkyně byla v tom velkém vedru zbabělá a nepředvedla Bery jako hlasiče. Tak někdy příště, až se ochladí ... No a v rozstřelu, kde byla disciplína marking,  nás předběhla rychlonohá Exa od Pavla Lusczaka a ještě jeden flet ..takže nakonec na nás zbylo 3.místo.  

Výsledek: I.cena, 232 bodů, titul CACT

      

 

           5.7.  Daisa z Měnínského lesa dnes slaví 10 let !!            

Má milá zlatá Daisinko, přeji ti do dalších let hlavně hodně zdravíčka  ...protože to bude včil pro tebe to nejdůležitější !! Lásku lidiček , pohodičku, lovecké zážitky , dobré kámošky, plnou misku masíčka a dobrot  ... to vše už máš ! Máme tě rádi, tak tu s námi prosím zůstaň ještě hodně dlouho !!

  

 

24.6.2012   ... jsme  brzy ránko vyskočili z postele a šli pocvičit. Teda mne a Týně to nedělalo problém, jen Hanka s Petrem toho moc nenaspali . S Týnou se pilně připravujeme na zkoušky vloh a na podzimní zkoušky. A že jí to dnes šlo  Díky Hani za krásné fotky !!!   

       

          

 

16.-17.6.2012 MZPR Stříbřec

Po dlouhé době jsme si s Berčou vyrazily  zasoutěžit. A nejely jsme tentokrát sami, doprovázela nás   Týna a  kamarádka Iva s malou westteriérkou Eimi. Díky ní Týnka s námi mohla ty dva dny být, neboť Iva se o ní starala po dobu vykonávání disciplín s Berynkou. Ta přes zimu nic nezapoměla, celé zkoušky prošla se samými čtyřkama, dostala se do rozstřelu a nakonec to bylo třetí místo.

Výsledek  - I. cena, 204 bodů, III. místo, res. CACT 

A nás pět si užilo super víkend, kdy jsme večer mastili karty /já pořád prohrávala/, kdy jsme měli možnosti sbírat borůvky, ztrávit nějaký ten čas se svými kamarády a hlavně to byl víkend pro Týnu, kdy se mohla seznámit se spoustou věcí, které ještě nikdy neviděla a ani nezažila. A že to zvládla stejně jako Bery přímo na jedničku !!! 

odpočívající  Bery v borůvkách , Týna plná elánu a Eimi coby náš vrchní hlídač  ve střehu ...

       

holky po horkém a náročném dni na pokoji ..

       

malá Eimi hlídá kufr ... 

       

Týna měla možnost se vidět se svojí rodinou ...táta Armani a polobráška Altárek

       

 

26.5. Týna má půl roku ...aktuální vysmáté foto je na jejích stránkách. Jinak teda nevím kde to viděla a pochytila, ale uši nosí zásadně hozené dozadu ! 

          

a chuť rvát se s mamkou Avril o hračku jí také stále nepřešla   

        

 

20.5.  Týnka měla možnost poprvé se seznámit s liškou ...  a výsledek ?? .. drapla, přinesla a odevzdala. Jako správný přinašeč a starý profík.  

              

tož si ji mamko vem když jsem ti ji přinesla  

 

Nedělní návštěva Andyho /celej taťka Bolsík /.. na krajích sourozenci, uprostřed ďábel ve psí kůži Týna  

 

A ještě jeden odchovanec z vrhu "A"  ... Buddy se svou ohaří kamarádkou. To je lásky !!!

        

 

12.5. předání cen za umístění v soutěži Anka KCHLS

Beruška se v této soutěži umístila jako nejlepší pracovní fena GR a tak jsme vyrazily směr Humpolec na klubovou výstavu kde probíhalo slavnostní vyhlášení a předání cen . Ráno než jsme vyjížděli bylo na teploměru 26 stupňů, již po cestě nás zastihl déšť, ale to co nás čekalo na místě ...to byl přímo teplotní šok. Zima, déšť, vítr ...klepali jsme se  zimou jako ratlíci snad všichni. 

 pyšná Beruška ...

 

 

9.5.    dnešní slunečný den nás holky vytáhl do lesíčka tmavého kapánek pocvičit. Týnula byla moc šikovná , jak v rákosu, na vodě i vlečku vypracovala s přehledem. Za odměnu jsem jí nakapala pidibarvu a byla jsem tuze zvědavá jak si s tím poradí. Start byl přímo raketový  a  i ten pidikousek jsem za ní vlála jak špinavé prádlo .... ale stálo to za to. Týna měla tak obrovskou radost z nálezu prasátka, jen ušiska jí poletovaly a ani za pamlsek ho nechtěla opustit  !!!  

 

            

            

    

První setkání Týny se škodnou ...

              

 

Týna coby správná tetička toužící po miminkách ...

          

mamko ... prosím, prosím, pusť mne tam ....já budu fááákt hodná !!!!!!!

         

 

29.4.  .... a venku ve stínu 30 stupňů . To se pak nedá nic jiného dělat než se rochňat ve vodě ! Malá Týna si to pořádně vychutnává, roste mi z ní čachta a milovník vody. A na hladině si už aport od nikoho vzít nenechá, ani od své mamky, má hodně rychlá tempa a vodu před sebou hrne jak parník.  Za to na suchu svádí s mamkou boje !

Týna, Bery, Daisy a Avril ... a kdo bude u mne dřív ??

 

Týna boj o aport vyhrává na celé čáře ... 

          

          

ale rvačku na suchu zatím vyhrává mamka Avril

                  

vzácná chvilka ...mamka s dcérenkou v klidu !  

 

 

                  ANKA CUP 2011    

Arleta z Kolbyho vršku  - nejlepší pracovní fena GR roku !!

Berča na poli pracovním se v této prestižní soutěži umístila na prvním místě.Ve svém věku dvou let  dokázala předčit svojí pracovitostí  mnoho zkušených a starších fen. 

Děkuji Beruško za tvoji povahu a za radost, kterou mi dáváš ! 

    

celkový přehled soutěže na stránkách   www.kchls.cz

 

8.4. nedělní cvičení s ohařama ...a protože je Bery lovecký pes, žádné disciplíně jsme se nevyhýbali, ať to byla pohozená liška či vlečka se zajícem. Jen to obrovské množství královských bažantů nám kapánek rušilo výcvik, hlavně u malé Týny která už ví, jaký požitek je si některého chytit.     

         

         

       

7.4. slaví naše mimča  "A" své třetí narozeniny. Ona už to vlastně mimča nejsou,  vyrostli z nich krásní dospělí hafani .. ale já i mamča Avril si je pamatujeme jako malé mimísky. Tak ať Vám všem slouží zdravíčko ...... a přejem teplý pelíšek a plné misky !! 

       

 

1.4. ... Týna se učí bojovat a rvát .. a protože sestřička Bery je slabý protivník, vytáhla do boje mamka. A to jen chlupy lítaj a zubiska se cení !

ségře vemu aportík kdy se mi zachce                                to s mamkou je jiná rvačka !!!

        

tomu se říká papula na papuli !

 

       

       

  

28.3.      tak Týnka už není nejmladší a nejmenší člen naší smečky! Máme v porodní bedýnce malé upískané drobečky ! 

    

a aby to Týnce nebylo líto, šeptala jsem jí do ouška, že je mé zlatíčko .. aji toho bažantíka dostala zabarveného do zlata !  

        

 

25.3.  s prvními slunečními paprsky dorazila hodná tetička Lucinka a ostříhala mi mé chlupatice ...a že to tedy byla makačka !!! Moc a moc děkuji ! A případným zájemcům se zarostlými psy pošeptám kde hodnou tetu najít ...www.slechticka.estranky.cz

 po stříhání hurá ven na prochajdu, zleva Bery,Týna,Guláš a Kašpárek

 

 

17.3.  se na malou Týnu přijel mrknout její taťulda

pyšnej táta                                    ....                           a pyšná máma !

       

a malá Týnka dnes na vodě  předvedla, že se jí bát rozhodně nebude  

            

 

Dnes jsem všem ukázala, že mi škodná nebude dělat žádný problém ..

          

Týna se učí  ...    napřed ji prťafci ukazují co se loví  ... a teda já ji dnes už pusu nedám ! ..

          

 venku ve vysoké trávě se učí používat nos ..

                

 po práci si zaslouží odpočinek  ..

 

 

Děkuji Filipovi Orsavovi za nádherné fotky ze sobotní prochajdy !!

 

        

        

 

Víkend 3.-4.3. byl v duchu procházek s našimi psími kamarády. V sobotu nás navštívili manželé Orsavovi se svýma labíkama  Ursulou a Satou, a společně s Hankou a Petrem a jejich psí smečkou jsme kapánek pocvičili. Svědectví o tom, jak moc jsme se snažili dodáme později.  A v neděli za námi přijely správné psí kouličky a  chlupatice ! Ani pořádně kousnout se do nich nedalo !

Koukejte, mám nový aportík , celý chlupatý !

 

a takhle pěkně ho umím nosit !

             

          

čertice bertice .........                                                                           a tak aspoň do nožky tě kousnu !

           

 

25.2. sluníčko nás vytáhlo ven na celý den , napřed holky řádily na dvorku a pak za námi přijela kamarádská psí partička a šlo se na pořádnou prochajdu !

zleva Berča, Keysi,Lukásek,Jackie,  prckové Týna a malá Amanda ... a v pozadí Péťa  

 

Máma Babuň a její dvě dcérenky na studni ...

       

a takhle se Týna pere s mamkou ...

       

ukaž Lukásku , co to máš ?? .. já chci taky !!!!!!!!!                  a koukejte, taky umím nosit ptáka !!!

      

a takhle Týna po náročném dni odpadla !  

  

 

18.2.  ... hodně se oteplilo a tak se s Týnkou  touláme po lese ..však ona vám to sama poví ..

mamko dělej, pojď ven ..!!                             spokojená Týnka, usmívá se jako sluníčko !

       

a tohle budu fakt jako nosit, jo ??                                                a odkud mám začít ???  

       

to já zatím raději budu nosit pytlíka                    nebo se jen tak prohánět po lese, to mi fakt jde !

        

učím se aji čuchat ..tak copak tu máme zajímavého ???                a helenc, zajíček na poli !!!! 

       

a musím aji poslouchat , tak třeba  na povel zůstaň ... brrr,  ten mi teda ale vůbec nejde !

           

12.2.    Bery našla zhaslý kus srnčího

Mňam, maso !!!!!!!!!!!

 

já bych si tááák kousla ... a ono to nejde !

      

11.2. a pořád mrzne  ...

I když malé Týně to nijak nevadí .. po vypuštění ze stáje je jak natažené pérko. A běda když zapomeneme doma její balonek, to buď kouše mé boty nebo sedí a ňafe že chce něco hodit ...a v nejhorším případě kouše mamku a ségru do ocasu, do noh a zkouší i hrdlo !  Dnes to odnesla jen má rukavice ...

 

          

       

        

5.2. prochajda kolem zamrzlé řeky

Mrzne jen praští, dokonce i Svratka zamrzla a to už tu několik let nebylo. Přesto jsme se vydaly s holkama na delší prochajdu, Týna dostala novou hračku a moooc se jí líbí, nechce se s nikým o ni podělit. Jen když   Babuň chytla křídlovaného bažanta ,tak šel balonek stranou  ...

     

           

            

 

31.1. hon Rumunská bažantnice a Knížecí les

Na poslední hon v letošní lovecké sezoně vyrazila jen Avril, protože Bery hárá. Mamča sice nebyla rychlá jako vítr, jak jsem zvyklá u Berči, ale za to je nosová poctivka a náruživý lovec. Nic jí neuniklo.  A mne je jen líto, že to vždy tááák strašně rychle uteče .. padl poslední výstřel, padl poslední bažant a byla i poslední leč  !! A před sebou máme svůj první volný víkend a v říjnu další loveckou sezonu.

         

            

24.1. hon Rumunská bažantnice

Tady  u nás , na jižní Moravě, dnes bylo přímo jarní počasí, teploučko,  sluníčko svítilo, ptáčkové zpívali ..jen ta jedna slepička rodu královského co jsem celé odpoledne nosila pod paží né a né něco pípnout!

      

 

22.1. 2012

Tento den se Avril od Syenitových skal dožívá svých 6-ti let. Má milovaná Babuňko, ať máš ještě mnoho úlovků a loveckých psích zážitků, pořád veselou povahu, pevné zdravíčko a jsi tu se mnou co nejdéle !

         

 

21.1. hon Němčický a Knížecí les

Dnes měla Bery pomocníky v podobě Lukáska a Jackii ... a že to bylo třeba, hon končil za úplné tmy !

 

a na výřadě s bílým bažantem a křížencem

 

 

17.1. hon Rumunská bažantnice

Čtvrtý den za sebou ..... a na Bery stále není vidět únava, líta po lese jako divoženka.

Bery soukromničí, dělá si vlastní hromádky a umí i lovit bažanty v hromadě dřeva 

         

Křídlovaní bažanti .....to je naše mňamka !

            

  

16.1. hon Němčický les

Nevím komu víc ubývá sil ... ale zřejmě ten slabší článek bude panička, protože to dnes doslova dokulhala. Bolí nožky, bolí !! 

   

 

15.1. hon Měnínská bažantnice

 Bery se maskovala za bažanty a  bažanti se maskovali před Berynou na větvi .. 

          

          

14.1. hon Knížecí les a večerní tah hus

Dopoledne za sluníčka šla pracovat Bery a po obědě si to prohodila se svojí mamkou Avril, ta šla na hon a Bery se místo ní starala o svoji malou sestřičku. Avril nic za ty dva měsíce nezapoměla a Bery coby chůva se také osvědčila. A večer se k nám ještě přidala naše nejstarší - Daisy a vyrazili jsme s pár přáteli na večerní tah hus. 

Můj učitel výcviku psů  Jan Šmikmátor a kamarád Feloš   

   

Bery při dopolední makandě ...

       

Avril neztratila za dobu " mateřské"  svoji loveckou náruživost

         

Avril s Daisy na husách ...

         

  

8.-9.1. hon Knížecí a Němčický les

Po víkendovém a pondělním maratonu  se Bery budou před očima míhat bažanti i v noci ! Ale práce šlechtí ..teda jen nevím jestli u goldena .. na ocásku  nám těch chlupů po kudlačkách už moc nezbývá ! Foto z dílny Martina Svobody ..

         

 

  

5.1.2012 hon Rumunská bažantnice

Počasí tento den bylo hodně nevlídné, od rána padal z nebe déšť a k tomu foukal nepříjemný vítr, ale s Berčou jsme se do práce po svátcích moc těšily. Střelilo se 1818 kusů .. takže jsme si fakt mákly  a na výřadu Bery padla vedle králováků  jako špinavá a utahaná mrtvola.